Продукти | Интер Глас - Изделия от стъкло

Продукти

Видове стъкла

Флоатно стъкло
 

Метода на производство е флоатна технология, от където идва и името на този вид стъкло. Флоатното стъкло предлагано от Интер-Глас отговаря на всички световни стандарти и изисквания за качество. Флоатното стъкло има разнообразни приложения в строителството, интериора, производството на стъклопакет, като съставна част в производството на ламинирано стъкло.

  

Дебелини: 3-19мм. 

Европейският стандарт за големина на лист стъкло е: 3210х2250мм

 

Екстра клиър стъкло - SGG Diamant

SGG Diamant "Екстра Клиър" е безцветно стъкло произведено чрез специална технология за намаляне концентрацията на металните частици в състава на стъклото, която позволява премахването на зеленикавият оттенък на обикновеното безцветно стъкло. Стъклото "Екстра Клиър" има широко приложение в изработката на: мебели (гръб на кухня, плотове, маси, рафтове и т.н.), ламинирано принт стъкло, душкабини (подходящо за закаляване).

Енергоспестяващо всесезонно стъкло ("4-сезона")
 

Интер-Глас използва основно стъклото SGG Planitherm 4S на френския производител Saint-Gobain Glass. То е изработено чрез полагането на много фин прозрачен слой материали от метален произход върху прозрачно стъкло. Това покритие е с ниска проводимост и с двойно свойство: отразява високочестотната инфрачервена радиация, характерна за топлинната енергия и същевременно отразява голяма част от слънчевата енергия. Производството на всесезонно стъкло ("4-сезона") се осъществява във вакуумни камери, в които металния слой се полага едностранно чрез катодно бомбардиране.

 

Предимства

 

Пролет – През този сезон на годината, стъклопакетът със всесезонно стъкло позволява повишен комфорт - термоизолацията осигурява идеална температура независимо от капризите на времето.

Лято – Благодарение на функцията "соларен контрол" стъклопакетът със стъкло 4S ("4-сезона") отразява 2 пъти повече слънчева енергия, което води до намаляне на разходите за климатизация и защитава мебелите от UV лъчите. 

Есен – Благодарение на своите характеристики, стъклопакетът със всесезонно стъкло ("4-сезона") гарантира намаляване на ранните разходи за отопление по време на преминаването към по-хладен климат.

Зима – Стъклопакетът със всесезонно стъкло ("4-сезона") предлага 3 пъти по-висока термоизолация в сравнение с обикновените стъклопакети. А по-ефикасната термоизолация означава намалена загуба на топлина и съответно разход за енергия.

  

Основни показатели на SGG Planitherm 4S ("4-сезона", всесезонно стъкло)

 

Коефициент на топлопреминаване – 1.2 W/(m2k) (*в съчетание с дистанционер SGG Swisspacer)

Соларен фактор – 60

Светлинна пропускливост – 52%

Защита от шум – 30dB (-1; -5)

 

Инвестирайки еднократно в стъклопакети изработени с всесезонно SGG Planitherm 4S ("4-сезона") пестите значително количество енергия и респективно разходи за отопление и охлаждане.

Цветно стъкло
 

Цветното стъкло се произвежда по технология подобна на тази изпозвана за производството на безцветното флоатно стъкло като допълнителното е добавянето на метални оксиди към основните суровини, които придават съответният цвят - син, зелен, сив, бронзе. Освен за визия, цветните стъкла служат и за намаляне на UV лъчите и абсорбиране на слънчевата енергия. Цветните стъкла подлежат на закаляване, включване като съставна част на ламинирано стъкло (триплекс) и стъклопакети. Интер-Глас налага използването на цветни стъкла (обемно оцветени) в дизайна на душ кабини, паравани и врати от стъкло за постигане на различна вичия и стил.

  

Стандартни размери на лист стъкло: 3210х2250мм

Лакобел 
 

Лакобел е цветно непрозрачно стъкло боядисано с висококачествена специализирана боя. Покритието от боя е устойчиво на влага. Някои от основните предимства на лакобела са уникалният външен вид, лесната поддръжка и възможност за декоративна обработка (кант, фасет). 

 

Лакобел се използва основно в производството на мебели и интериорен дизайн. Интер-Глас предлага наличност от 20 цвята категоризирани под RAL и REF. Лакобел се предлага и в SAFE версия със полипропиленово фолио залепено върху задната част на стъклото и в ламинирана версия с дебелина 8мм (стандарната дебелина на стъкло лакобел е 4мм). Лакобелът не подлежи на закаляване. 

 

Интер-Глас предлага стъкло лакобел произведено от AGC Glass Europe.

 

Стандартни размери на лист стъкло: 3210х2250мм

Принт стъкло
 

Ламинирано принт стъкло (триплекс) 

Основните свойства на ламинираното стъкло са сигурност и безопасност. При изработката на ламинирано принт стъкло изображенията се принтират върху фолиото намиращо се между двете съставни стъкла. По този начин се гарантира високо качество и дълготрайност на изображението.

 

Ламинираните принт стъкла имат широко приложение в интериорния дизайн – душ кабини, прегради и врати от стъкло, стъклен гръб за кухня, стъклени маси, декоративни пана от стъкло. Възможностите за постигане на уникална визия за Вашият дом са лимитирани единствено от въображението. Интер-Глас използва изображения от сайтове за професионална фотография както и възможност за клиентите сами да предоставят желаните от тях снимки и графики стига да покриват необходимите изисквания за качество. 

 

Принт с керамична боя

Принтирането с керамична боя върху едната страна на стъклото също позволява неограничени възможности за дизайн и постигане на уникална визия. Чрез допълнителна обработка на стъклото (най-често закаляване) боята практически се слива с покритието на стъклото, което я прави неотделна част от него, а самият керамичен състав на боята е гаранция за издръжливост против надраскване и всякакви други външни влияния. Тези свойства правят принтирането с керамична боя надежден избор за използване за гръб на кухня и прегради за баня. 

Закалено стъкло
 

Закаленото стъкло се произвежда в съответствие със стандарт EN12150, EN14072, ISO 3904, ISO 1095, ISO 3254. Дебелините на стъкло подходящо за закаляване са в диапазона 4-19мм. Минималните размери подходящи за закаляване са 300/160мм. Възможно е включването на две отделни закалени стъкла в ламинирано изделие (триплекс) за допълнителна защита и сигурност. Закаленото стъкло обикновено се използва в елементи без рамки (например като врати без рамки) и за конструктивни цели. Закаленото стъкло е по-малко рисково от обикновеното, поради по-високата си якост и защото се чупи на малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат наранявания

 

Закаленото стъкло има широко приложение: 

 

• стъклени врати, парапети, прегради, паравани, стълби

• гръб за кухня, рафтове и плотове в мебелното производство

• съставен елемент за конвенционални и структурни стъклопакети

• покривни конструкции, интериорно остъкление на спортни съоръжения и търговски обекти

 

Закаленото стъкло е подходящо за декоративна обработка пясъкоструйно матиране с кварцов пясък. Този вид обработка дава огромни възможности за дизайн както и фирмено брандиране. 

Закалено стъкло Обикновено стъкло
Устойчивост на чупене 120 N/mm2 45 N/mm2
Начин на чупене Разпадане на малки кристални частици На големи парчета с остри ръбове
Устойчивост на температурни разлики 150 K / 250°C 40 K
Ламинирано стъкло (триплекс)
 

Ламинираното стъкло има две отличителни свойства – сигурност и безопасност. При счупване на едно от съставните стъкла, благодарение на междинното фолио, ламинираното стъкло остава цяло. По този начин потенциалните щети от злополука и вандализъм са по-малки в сравнение с обикновено стъкло. Друга полза от ламинираното стъкло е по-добрата шумоизолация, което предполага употребата на ламинирано стъкло в остъклението на жилищни и търговски помещения. 

 

Ламинираното стъкло се използва най-често за:

 

• Покривни конструкции и тавани

• В жилищното и търговското строителство - като съставна част на стъклопакет с цел по-добра шумоизолация, сигурност и безопасност

• В интериорното остъкляване - стъклени парапети, паравани, прегради, душкабини, гръб на кухня, витрини на търговски обекти

Огнеупорно (керамично) стъкло
 

Огнеупорното (керамично) стъкло е поликристален материал, произведен чрез контролирана кристализация на обикновено стъкло. Основоното приложение на огнеупорното (керамично) стъкло е като защитен елемент за камини и печки. Максималната издръжливост на термичен шок е 800°С. Дебелината на стъклото е 4мм.

Светлоотражателно (рефлексно) стъкло
 

Светлоотражателното стъкло е обикновено стъкло с метално покритие и се използват главно за соларен контрол. Това покритие придават на стъклото огледален ефект и спомага за намалянето на слънчевата топлина поглъщайки голяма част от късо-вълновите лъчи. Високата рефлекция на този вид стъкло означава и ниска трансмисия на на светлина, което трябва да бъде взето под внимание при избора на стъкла. Поради тази причина основното приложение на светлоотражателното стъкло е в остъклението на бизнес сгради и търговски обекти. 

Огледало
 

От самото си създаване през 1835 от немският химик Юстус Либиг, огледалото е неизменна част от домове, офиси, търговски обекти, козметични салони. Интер-Глас предлага разнообразие от форми и съчетания с други стъкла (виж Галерия), както и различни видове обработки - кант и фасет.

Изделия от стъкло

Стъклени врати
 

Интер-Глас изработва врати от стъкло от единично закалено стъкло (8–10мм) и закалено стъкло включено в ламиниран модул (състав: закалено стъкло/фолио/закалено стъкло). Както единичното закалено, така и включването му в ламинирано изделие гарантират клас на сигурност и защита.

 

Изработването на врати от стъкло е съобразено с различните марки обков за стъклени врати и съответните зарязвания и отвори. Стъклените врати са подходящи както за жилищен интериор, така и за търговски обекти и спортни съоръжения.

 

Вратите от стъкло могат да бъдат закрепяни към стена и друго стъкло т.е. статично/фиксирано стъкло. В зависимост от приложението се използват панти с ограничен градус на отваряне, панти с възможност за отваряне в двете посоки и хидравлични панти (стандартно двупосочно отваряне). В интериорния дизайн най-често се използват първите два вида панти (вж. Галерия), които са предназначени да издържат товар до 36кг. Хидравличните панти се използват за стъкла с тегло до 120кг. И двата вида панти позволяват използването на 8мм и 10мм стъкло.

 

Стъклени душ кабини и паравани за баня
 

Интер-Глас налага използването на безрамков дизайн адаптиран изцяло към свободното пространство и желанията на клиентите. Нашата цел е да превърнем вашата баня в стилна и уютна част от дома. Използваме закалени, ламинирани (триплекс), или комбинация от двете, стъкла в зависимост от предпочитанията на клиента. 

 

Душ кабините са подходящи за затваряне/преграждане на пространство между 2 или 3 стени, съответно с отваряне на 90о или 180о. Възможните конфигурации на панти, плъзгащи системи и подвижни/статични стъкла позволяват изработката на модели с една или повече врати; едно или повече статични/фиксирани стъкла; затваряне тип "хармоника" или комбинация от изброените. 

Стъклените паравани, кабини и прегради се изработват по индивидуални размери и са идеалният избор ако не разполагате с достатъчно пространство или архитектурата на банята не позволява поставянето на душ кабина.

 

Възможностите за допълнителна декорация на стъклата са огромни благодарение на безкрайните дизайни, които могaт да бъдат постигнати чрез пясъкоструйно матиране, ламиниран принт и прозрачни цветни стъкла.

 

Друг начин за декорация е изборът на ръкохватка (дръжка) за стъклени врати. Интер-Глас предлага гама от над 15 налични модела както и възможност за избор по каталог. 

 

В комбинация със специализираните продукти за защита на стъклени повърхности, които можете да закупите от Интер-Глас, почистването по поддръжката на Вашата душ кабина спестява усилия и време.

 

Стъклени прегради
 

Стъклените прегради на Интер-Глас са стилни, надеждни и незабележими. Независимо дали става въпрос за статично или отваряемо преграждение за офис, Интер-Глас предлага функционалност, качество и сигурност. 

 

Има възможност за различни конфигурации на отваряеми и неотваряеми части съобразени индивидуално с пространството в помещението. Работим с висококачествен обков за стъкло на някои от водещите производители в бранша – Dorma и Ozone.

 

Използваме закалени, ламинирани или комбинация от двата вида стъкла, за да гарантираме сигурност и безопасност. Вариантите за дизайн са многобройни и разнообразни - ламиниран принт, частично, двустранно и цялостно пясъкоструйно матиране, гравюра върху стъкло, цветно непрозрачно стъкло (лакобел) и керамична боя. 

Стъклен парапет
 

Стъклените парапети са набираща популярност тенденция както в строителството, така и в интериорния дизайн. Креативните възможности за дизайн, които предлага ламинираният принт са все по-често срещаният избор за придаване уникален вид на жилищни и търговски сгради. Интер-Глас предлага собствен патентован модел съставен от закалени стъкла ламинирани в т.нар. триплекс.

Предлагаме два вида на закрепване – с метален профил към основата (под, праг, зид) и странично точково захващане с крепежни елементи тип "спайдър". Стъкленият парапет монтиран към основата е предназначен най-вече за тераси и огради, а вторият модел за стълби и интериор. 

Стъклени плъзгащи врати
 

Интер-Глас изработва преградни плъзгащи системи/портали с горно водене или плъзгаща система тип 'хармоника' подходящи за жилищни, офис и търговски помещения. Плъзгащият механизъм с горно водене предлага възможност и за вкопаване в стена, което позволява част от вратните крила да са скрити при отворено положение. 

 

Използваме закалени, ламинирани или комбинация от двата вида стъкла, за да гарантираме сигурност и безопасност. Тези видове стъкла отварят огромни възможности за дизайн и постигане на уникална визия чрез принтиране, боядисване, матиране и/или гравиране.

Стъклен гръб за кухня
 

Интер-Глас предлага изработка на гръб на кухня изцяло от стъкло. Възможностите за дизайн обхващат цялата гама от декоративни стъкла и обработки, които предлагаме:

 

• закалено стъкло (прозрачно, обемно оцветено и всички други видове стъкло, които са подходящи за закаляване)

• ламинирано стъкло (триплекс) – съставено от лакобел или ламиниран принт

• обикновено (препоръчително с по-голяма от 4мм дебелина) стъкло

• безцветно SGG Extra Clear

• AGC Лакобел (цветно непрозрачно стъкло)

• принт стъкло с керамична боя – принт с плътен цвят, графика върху стъклото като прозрачна основа, изображение по избор на клиента

 

Препоръчваме използването на закалено стъкло, което издържа равномерно нагряване до 250°С. 

Стъклени рафтове и стъкла за маса
 

Интер-Глас предлага изработка на маси изцяло от стъкло по свои собствени модели и изрязване на стъкло за маса по зададени размери (без значение дали стъклото се поставя върху плоскост или не). Възможностите за дизайн обхващат целият асортимент от декоративни стъкла и обработки предлаган от Интер-Глас. В зависимост от вида на масата се определя и най-подходящият вид стъкло:

 

• закалено стъкло (прозрачно, обемно оцветено)

• ламинирано стъкло (триплекс) – съставено от лакобел или ламиниран принт

• обикновено (препоръчително с по-голяма от 4мм дебелина)

• безцветно SGG Diamant, Extra Clear (кристално стъкло)

• AGC Лакобел (цветно непрозрачно стъкло)

 

Интер-Глас изработва стъклени рафтове и търговски витрини често използвани в магазини, естетични салони, заведения и т.н. Видът стъкло се определя от предназначението и желанието за визия. Възможностите за дизайн обхващат целият асортимент от декоративни стъкла и обработки предлаган от Интер-Глас.

Нестандартни решения от стъкло
 

Дизайнерите на Интер-Глас работят и по изпълнението на нестандартни проекти като облицоване на стени и опорни колони със стъкло и/или огледало. 

Стъклени декоративни пана и мозайки
 

Интер-Глас предлага изработването на декоративни пана и мозайки по индивидуален проект. Широката гама от видове стъкла и обработки, които предлагаме ни дават възможност да проявим творчество и визия.

 

Използваме:

• Ламиниран принт

• AGCЛакобел (цветно непрозрачно стъкло)

• Цялостно, частично, двустранно матиране на пясъкоструйка

• Принт стъкло с керамична боя – принт с плътен цвят, графика върху стъклото като прозрачна основа, изображение по избор на клиентаШоурум

 • гр. Бургас, ул. Янко Комитов 34,
  Северна Индустриална Зона (до КАТ Бургас)
 • +359 899 111 668
 • info@interglassbg.com

Производствена база

 • гр. Бургас, кв. Акации,
  ул. Сокол 8 (до стадион Черноморец)
 • +359 56 / 530 199
 • +359 895 453 564
 • info@interglassbg.com

Facebook